////////iPad Pro mouse disable
read
more

n

n

e

e

w

w

s

s

Op locatie met iPad 100 procent controle over upgrade van FPSO

Royal Roos is op Dok-8 van DAMEN Shiprepair in Schiedam bezig met de werkvoorbereiding voor de volledige upgrade van het Floating Production Storage & Offloading vessel Petrojarl I. Honderden onderdelen worden van boord gehaald. Later zullen ze deels weer worden teruggeplaatst en deels worden opgeslagen. Hoe organiseer je zo’n gigantische operatie? Maritime Officer en GHS Specialist Vince van Royal Roos gebruikt hiervoor nieuwe, intelligente software van Shipbuilder. Via zijn iPad heeft hij overal en altijd 100% controle over het project.

Vince: “Voordat er ook maar iets aan boord gebeurt, heb ik alle werkzaamheden al in Shipbuilder ingegeven. Zo zijn bijvoorbeeld alle onderdelen die van boord moeten al genummerd in het systeem en is op de werf de routing meteen inzichtelijk. In een oogopslag zie ik in Shipbuilder dat bijvoorbeeld pomp A naar opslaglocatie B3 moet. Achteraf nog gegevens invoeren in de computer is niet meer nodig, omdat ik dit ter plekke al kan doen via mijn tablet. Omdat ook de kaarten van het schip aan Shipbuilder zijn gekoppeld en ik alles op de werf gecodeerd heb, kan ik zien waar de onderdelen eventueel teruggeplaatst kunnen worden aan boord.”

Vince sluit af met nog een mooie ‘plus’ voor de Shipbuilder software: “Ik heb naast de nummering ook het gewicht van de onderdelen ingegeven. Met deze gegevens kan ik razendsnel de stabiliteit berekenen, waardoor een veilige operatie gegarandeerd is.”

Meer informatie: www.shipbuilder.nl en www.royalroos.com

Source: Netherlands Maritime Technology

back to all news
right arrowright arrow